Servicii de contabilitate

Contabilitatea s-a nascut odata cu economia si este stiinta si arta stapanirii afacerilor, o stiinta ce se ocupa cu evaluarea activelor si pasivelor, precum și a rezultatelor obținute din activitatea persoanelor fizice și juridice. Acest lucru implica cunoasterea legii, a documentelor, a planului de conturi, a operatiunilor contabile si a multor alte operatiuni financiar-contabile.

Intocmirea corecta a contabilitatii este foarte importanta in viata unei firme. Cu ajutorul contabilitatii iti poti urmarii evolutia firmei, poti sa castigi mai mult, sa eviti pierderile, si cel mai important poti sa eviti falimentul, contabilitatea ajutand la luarea unor decizii economice importante.

Firma ContLex sprijina clientii sai cu urmatoarele servicii de contabilitate:

 • Intocmirea situatiilor financiare adecvate la specificul activitatii dvs. Aceste situatii trebuiesc intocmite periodic si depuse intr-un anumit termen, situatii ce trebuie sa respecte anumite proceduri de forma si de continut.
 • Servicii de contabilitate primara. Intocmirea contabilitatii primare include intocmirea documentelor contabile care stau la baza inregistrarii tranzactiilor economice, documente precum: contabilitatea registrului de casa, contabilitatea notelor de intrare-receptie (nir-uri), intocmirea deconturilor de cheltuieli, intocmirea facturilor care trebuie emise de catre client (facturare), intocmirea de dispozitii de plata/incasare catre casierie, completarea de chitante, cecuri, ordine de plata, foi de varsamant.
 • Intocmirea bilantului contabil, a declaratiilor privind taxele si impozitele, a fiselor fiscale. Aceste documente trebuiesc depuse in fiecare si pe tot parcursul existentei firmei, inclusive atunci cand aceasta nu are activitate economica.
 • Intocmirea bugetului de venituri si cheltuieli. Acesta joaca un rol foarte important in planificarea veniturilor si cheltuielilor unei firme, va ajuta sa vedeti unde sunteti si unde vreti sa va indreptati cu afacerea dumneavoastra.
 • Expertiza contabila judiciara sau extrajudiciara. Expertiza contabila extrajudiciara ajuta la prevenirea pagubelor, la pastrarea integritatii patrimoniului si la respectarea legalitatii.
 • Servicii contabilitate de gestiune
 • Externalizarea partiala a unor servicii financiar-contabile (imobilizari, salarii, etc)
 • Intocmirea declaratiilor catre Fondul de Mediu
 • Analiza si evidenta clientilor sau/si furnizorilor
 • Calculul si evidenta amortizarii mijloacelor fixe, societatile comerciale fiind obligate sa amortizeze imobilizarile corporale si necorporale
 • Refacerea evidentei contabile

Copyright © CONTLEX MBM SRL 2005  Powered by www.appdev.ro Textele si fotografiile se pot copia numai cu acordul scris al autorilor.